Results 1 to 2 of 2

Thread: Sand Point and Pump woes.

  1. #1

    Sand Point and Pump woes.

    I would like to start off by thanking anyone and everyone in advance that may be able to assist and answer a few, probably novice questions regaurding making a preinstalled sandpoint opperational.

    I recently purchased a house that has a sandpoint with pump and tank setup. Here is what I know about the system thus far.

    Sandpoint is approx. 150 Ft. from a substantial creek.
    Unknow how far down the sandpoint goes.
    Check valve is installed on the inlet then connects to the pump.
    Connected to the pump is a Flotec FP7100H

    Im am not sure how long it has been since the last time the system was opporational.


    I am unable to get any water to pump from the system. The pump turns on and runs with the precharge on the tank at 40 PSI.

    Any recommendations on getting water flowing?

  2. #2
    Pump guy speedbump's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Murphy, NC. USA.
    Posts
    11,785
    You might have to prime the pump. I am not very familiar with Flotec's pump as we don't and won't work on them. There should be a prime plug somewhere on top of the pump where you can fill the pump with water. Fill it, leave the plug loose to let air bubbles out and see if it takes off.

    bob...

    Products and Pricing

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •